Vypíšu se ze všeho, co mi dělá radost i co mně trápí.

Říjen 2016

Sladká dobrůtka z dýně Hokaido

18. října 2016 v 11:29 | Ba.Ji. |  Deník Ba.Ji
Také máte rádi hokaido dýně a máte jich moc?
Mně se letos urodilo opravdu hodně a tak zkouším i něco jiného než
polévky, omáčky a buchtu, či koláč.
Zkusila jsem si ji upéct v troubě s trochou cukru a citrónu a je to opravdu dobré!
Chutná to skoro jako pečené kaštany.

Tady je stručný recept.

Dýni hokaido nakrájejte na kostky,
dejte do misky a prosypejte pískovým , nebo chcete-li třtinovým cukrem
( je dražžší, ale výživově na stejné hodnotě, jako ten náš řepný)
Zakápněte trochou citronové šťávy a promíchejte.
Nechte v misce pár minut stát a zatím si vyložte pečícím papírem pekáček, nebo
plech, vymažte olejem a dýně na něj vysypte.
Rozložte je tak, aby byly v jedné vrstvě!
Posypejte loupaným slunečnicovým semínkem a pokud máte, i dýňovým.
Potom upečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů. Asi 30 min.
Místo cukru se dá použít i med, semínka se rovněž dají obměňovat.

Dýně, cukr, citronová šťáva,semínka slunečnicová a dýňová, trocha oleje na vymazání.

Můžete zdravě mlsat celý den. Dobrou chuť a kdyby mi někdo napsal, jak mu to chutnalo,
byla bych hodně moc vděčná.