Vypíšu se ze všeho, co mi dělá radost i co mně trápí.

Únor 2017

Počasí tak akorát na něco sladkého!

9. února 2017 v 13:00 | Ba.Ji |  Deník Ba.Ji
Dnes jsem vařila " Pohlreichův mls".
Kdo někdy viděl pořad s Polrajechem, ví, že bytostně nesnáší smažený sýr,
zatímco já ho miluju! tak tomu říkám P.mls!
Ale to jen tak na okraj.
Hlavní byl karamel jako sladká tečka po obědě.
Nevím jestli to znáte? Je to jednoduché a moc dobré!

300ml. mléka, 100g cukru, vanilkový cukr a asi 20g másla (nemusí být)
Cukr na pánvi rozpustit na karamel,vmíchat máslo a studené mléko.
Vařít + - 15 minut.
Může se rozšlehat, pokud chcete úplně dokonalou konzistenci (hlaďoučkou).

Tento karame jsem nalila na hotový , čokoládový puding a bylo to opravdu skvostné!
Karamelu je po 15 minutách vaření pouze trochu, svaří se asi na polovinu!
Může se tak dělat i jen kondenzované mléko. To se pak cukr v původním stavu ( tedy ne zkaramelizovaný!)
vsype do mléka a vaří stejně.
Někdy si připadám jako Láďa Hruška, ale napadají mně stále nové recepty a tak jsem si vymyslela
i domácí,arašídovou pomazánku.
Balíček buráků, já měla nesolené, namočím do vody, trochu osolím a nechám tak 3 hodinky máčet.
potom je vsypu, spíš vleju do nádoby se sekáčkem, přidám tak ořech másla, nebo může být i olej, nejlépe
arašidový a důkladně rozsekám na jemnou kaši. Pomazánka je hotová a chutná nejlépe s toustovým chlebem.
Ještě chci vyzkoušet totéž, ale bez soli a s rospuštěnou, mléčnou čokoládou.